Så här lätt väljer du rätt olivolja

Hur ska man veta vilken olivolja som är bäst, när det finns så många? Enkelt! Titta på korken.

Du står framför hyllan med olivolja. Det finns massor av olika sorter. Men vilken är egentligen bäst? Nu har vi på Zeta gjort det enkelt för dig att välja. Titta bara efter färgen på våra korkar.

  • Zeta med silverkork betyder olivolja till köket. Perfekt för matlagning!
  • Guld betyder olivolja till bordet. Ställ gärna fram en flaska och ringla över maten.
  • Svart betyder olivolja till något alldeles extra. Riktigt fina smaker att bjuda på hemma eller när du vill ge bort en ovanligt god present.

Silver, guld eller svart – så enkelt är det! 

Silver

FÖR MATLAGNING – I KÖKET

Zetas Olivolja är jättebra i köket. Den smakar bra, tål hög värme vid stekning/matlagning och är bra för kroppen. Fråga bara Svenska Juniorkocklandslaget, som använder våra oljor i sin matlagning.

  • Milda oljor, tillverkade av mogna oliver skördade sent på säsongen.
  • Skördade med mekaniska metoder, därför billigare.
  • Passar utmärkt till stekning och annan varm matlagning – olivolja tål hög värme.
  • Smakklockan på varje flaska visar styrkan i smakintensiteten.
  • Färgsättningen på etiketterna ska signalerar oljans smakstyrka.
  • Silverkork + silverband/Matlagning på etikett.

Guld

FÖR SMAKSÄTTNING – PÅ BORDET

Olivolja till bordet har guldfärgad kork. De har fina, fräscha smaker och gör sig bäst att ringla över maten vid servering – sallad, pastarätter och andra favoriter.

  • Mer smakrika oljor gjorda på oliver skördade lite tidigare på säsongen oktober/november.
  • Skördade med mekaniska och manuella metoder, därför något dyrare.
  • På grund av sin fruktiga och peppriga smak så passar de utmärkt att ringla över varm och kall mat som sallad, pasta, risotto, rostade grönsaker, soppen eller grytan.
  • Smakklockan på varje flaska visar styrkan i smakintensiteten.
  • Färgsättningen på etiketterna är tänkt att signalera oljornas smakstyrka.
  • Guldkork + guldband/smaksättning på etikett.

Svart

FÖR FINSMAKAREN – TILL NÅGOT ALLDELES EXTRA

Vill du uppleva något alldeles extra är det Zetas regionsolivoljor med svarta korkar du ska titta efter. De har komplexa, fantastiska smaker som bara kan skapas på ett fåtal platser i hela världen.

  • Zeta Regionale, våra finaste olivoljor!
  • Eleganta och komplexa oljor gjorda på oliver skördade tidigt på säsongen i september/oktober.
  • Representerar tre olika italienska regioner och därmed tre olika smakstilar.
  • Oliverna är handplockade vilket ger ett högre pris.
  • Olivsorterna anges på flaskans etikett.
  • På grund av sin intensiva och komplexa smak så passar de utmärkt som smaksättare när man unnar sig något alldeles extra. På burrata, sparris eller fina charkuterier men också på pasta, risotto, kött eller fisk.
  • Svarta korkar, elegant design.

Få hjälp att hitta rätt olivolja med Zetas nya olivoljeväljare.

olivvaljaren
Välj rätt olivolja med olivoljeväljaren.