Baci

Varumärket Baci skapades 1922. Då gjorde en ung chokladmakare en speciell chokladpralin till sin älskade och la ett kärleksbudskap i förpackningen. I dag är hasselnötspralinen Baci en klassisk symbol för kärlek för många italienare, och nu finns den även i Sverige.

Först döptes pralinen till ”I cozzotti della Perugina,” för att pralinen var lika stor som en knoge. Senare beslutade sig den unge chokladmakaren och en av grundarna till företaget, Giovanni Buitoni,  för att döpa om pralinen till Baci som betyder kyssar.

Baci en älskad choklad som är starkt förknippad med italienska högtider och familjefester. Vart än italienarna sökt sig har därför chokladen följt med, och i dag är den spridd över stora delar av världen.

De unika kärleksbudskapen, som så omsorgsfullt paketeras med varje pralin, finns numera på flera språk, som italienska, engelska, spanska samt varierande franska, kinesiska och portugisiska. Men det generella budskapet och vad chokladen står för är universellt: med en Baci kan man uttrycka kärlek överallt i världen.

Baci är en mörk chokladpralin med 51 % kakaohalt och består enbart av naturliga ingredienser. Fyllningen är en blandning av choklad och krossade hasselnötter, och hela härligheten kröns av en hel hasselnöt.

För att säkerställa att kakaon produceras på ett hållbart sätt och under säkra arbetsförhållanden, samarbetar Baci Perugina med både UTZ och Fairtrade Foundation.