
Parmalindad kyckling med Appenzellermos
4 portioner
ingredienser
Sås
- 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Zeta Olivolja Classico
- 1 msk sardellkräm
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond på flaska
- 1 msk kapris
- 1 dl Zeta Leccinooliver, grovhackade
- 1 tomat, riven på den grova sidan
Appenzellermos
- 1 kg mjölig potatis, skalad
- 3 dl mjölk
- 1-1/2 dl riven Appenzeller
- 2 msk olivolja Grappolino Florens
- Salt och peppar
Så här gör du
Kyckling Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna, linda in dem i parmaskinka. Om filéerna är stora, dela dem först på längden. Lägg dem i en form smord med olivolja, sätt in i ugnen i 30-35 minuter till en innertemperatur av 68 grader.
Sås Fräs lök och vitlök i olivolja ett par minuter, tillsätt sardellkräm och fräs ytterligare någon minut. Häll på vin, vatten och fond. Koka ihop 5-6 minuter. Tillsätt kapris, oliver och riven tomat. Låt småkoka 2-3 minuter, red ev av med lite maizenaredning för simmigare konsistens.
Appenzellermos Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ånga av potatisen och värm mjölken till strax under kokpunkten. Mosa potatisen med en ballongvisp och vispa i mjölken lite i taget. Rör ner Appenzeller och olivolja, smaka av med salt och peppar.
Servering Skär upp kycklingfiléerna och servera med såsen och appenzellermoset.