Grillade grönsaker med gorgonzolacreme
4 – 6 portioner
ingredienser
- 150 g Carozzi Gorgonzola DOP Dolceverde
 
- 150 g Zeta Ricotta
 
- 1 msk Olivolja Grappolini Florens
 
- 1 dl hackade nötter valnötter och hasselnötter
 
- 1 stor aubergine, skivad
 
- 1 spetskålshuvud, i klyftor
 
- 1 stor Zucchini, skivad
 
- Flingsalt
 
- Grappolini olivolja Florens
 
Gör så här
Rör ihop gorgonzola, ricotta och olivolja. Rosta nötterna i torr stekpanna.
Salta aubergineskivor runt om och låt ligga 30 minuter så vattnet dras ur. Torka av dem väl.
Ringla/pensla olivolja över och grilla grönsakerna mjuka och till fin färg, antingen på utegrillen eller i en grill- eller stekpanna. Servera med gorgonzolakrämen och de rostade nötterna.