Grillade grönsaker med gorgonzolacreme

Grillade grönsaker med gorgonzolacreme 

4 – 6 portioner

ingredienser

  • 150 g Carozzi Gorgonzola DOP Dolceverde 
  • 150 g Zeta Ricotta 
  • 1 msk Olivolja Grappolini Florens 
  • 1 dl hackade nötter valnötter och hasselnötter 
  • 1 stor aubergine, skivad 
  • 1 spetskålshuvud, i klyftor 
  • 1 stor Zucchini, skivad 
  • Flingsalt 
  • Grappolini olivolja Florens 

Gör så här

Rör ihop gorgonzola, ricotta och olivolja. Rosta nötterna i torr stekpanna.  

Salta aubergineskivor runt om och låt ligga 30 minuter så vattnet dras ur. Torka av dem väl. 

Ringla/pensla olivolja över och grilla grönsakerna mjuka och till fin färg, antingen på utegrillen eller i en grill- eller stekpanna. Servera med gorgonzolakrämen och de rostade nötterna.