Höstgryta med Spianata Calabrese
Mustig gryta med italienska smaker.
ingredienser
4 portioner
- 100 g Bonvini Spinata Calabra i skivor
- 1 morot, tärnad
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- Zeta Olivolja Classico
- 1 msk Zeta Ardita Tomatpuré
- 500 g benfri fläskkarré, fint strimlad
- 200 g skogschampinjoner i 1/4-delar
- 2 dl Zeta rött matlagningsvin
- 4-5 dl vatten
- 1-2 msk kalvfond på flaska
- Kvistar färsk timjan
- 2 lagerblad
- Salt och peppar
- Maizenaredning
- Hackad persilja
Så här gör du
Stek Spinata Calabran i lite olivolja så den börjar bli lite krispig.
Fräs grönsakerna i rikligt med olivolja i tre minuter i en stor gryta, fräs med tomatpurén på slutet. Stek köttet ganska hårt i olivolja så det får färg, salta och peppra. Stek även champinjonerna i olivolja. Lägg kött och svamp i grytan.
Slå på vin, vatten och fond. Lägg i timjan och lagerblad.
Låt grytan småkoka i 8-10 minuter, smaka av med salt och peppar. Vill du ha en lite simmigare sky red av med maizenaredning.
Strö över hackad persilja och servera med nykokta gryner smaksatt med lite god olivolja!