Parmalindad kyckling med Appenzellermos

Parmalindad kyckling med Appenzellermos 

4 portioner

ingredienser

Sås

  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
    • Zeta Olivolja Classico 
    • 1 msk sardellkräm 
    • 1 dl vitt vin 
    • 2 dl vatten 
    • 1 msk kalvfond på flaska 
    • 1 msk kapris 
    • 1 dl Zeta Leccinooliver, grovhackade 
    • 1 tomat, riven på den grova sidan 

      Appenzellermos 

      • 1 kg mjölig potatis, skalad 
      • 3 dl mjölk 
      • 1-1/2 dl riven Appenzeller 
      • 2 msk olivolja Grappolino Florens 
      • Salt och peppar 

      Så här gör du

      Kyckling Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna, linda in dem i parmaskinka. Om filéerna är stora, dela dem först på längden. Lägg dem i en form smord med olivolja, sätt in i ugnen i 30-35 minuter till en innertemperatur av 68 grader. 

      Sås Fräs lök och vitlök i olivolja ett par minuter, tillsätt sardellkräm och fräs ytterligare någon minut. Häll på vin, vatten och fond. Koka ihop 5-6 minuter. Tillsätt kapris, oliver och riven tomat. Låt småkoka 2-3  minuter, red ev av med lite maizenaredning för simmigare konsistens. 

      Appenzellermos Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ånga av potatisen och värm mjölken till strax under kokpunkten. Mosa potatisen med en ballongvisp och vispa i mjölken lite i taget. Rör ner Appenzeller och olivolja, smaka av med salt och peppar. 

      Servering Skär upp kycklingfiléerna och servera med såsen och appenzellermoset. 

      På diluca.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.