Parmalindad kyckling med Appenzellermos

Parmalindad kyckling med Appenzellermos 

4 portioner

ingredienser

Sås

  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
    • Zeta Olivolja Classico 
    • 1 msk sardellkräm 
    • 1 dl vitt vin 
    • 2 dl vatten 
    • 1 msk kalvfond på flaska 
    • 1 msk kapris 
    • 1 dl Zeta Leccinooliver, grovhackade 
    • 1 tomat, riven på den grova sidan 

      Appenzellermos 

      • 1 kg mjölig potatis, skalad 
      • 3 dl mjölk 
      • 1-1/2 dl riven Appenzeller 
      • 2 msk olivolja Grappolino Florens 
      • Salt och peppar 

      Så här gör du

      Kyckling Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna, linda in dem i parmaskinka. Om filéerna är stora, dela dem först på längden. Lägg dem i en form smord med olivolja, sätt in i ugnen i 30-35 minuter till en innertemperatur av 68 grader. 

      Sås Fräs lök och vitlök i olivolja ett par minuter, tillsätt sardellkräm och fräs ytterligare någon minut. Häll på vin, vatten och fond. Koka ihop 5-6 minuter. Tillsätt kapris, oliver och riven tomat. Låt småkoka 2-3  minuter, red ev av med lite maizenaredning för simmigare konsistens. 

      Appenzellermos Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ånga av potatisen och värm mjölken till strax under kokpunkten. Mosa potatisen med en ballongvisp och vispa i mjölken lite i taget. Rör ner Appenzeller och olivolja, smaka av med salt och peppar. 

      Servering Skär upp kycklingfiléerna och servera med såsen och appenzellermoset.