Sallad med jordgubbar, burrata och Prosciutto di Parma

Sallad med jordgubbar, burrata och Prosciutto di Parma 

4 portioner

Ingredienser

  • Späda salladsskott 140 g 
  • 200 g jordgubbar 
  • 125 g blåbär 
  • 50 g saltade pistagenötter 
  • 2 st Zeta Burrata 
  • 8 skivor Bonvini Prosciutto di Parma14-16 mån 
  • 40 g Bertozzi Parmigiano Reggiano 22-24 mån  
  • Salt och färskmalen svartpeppar 
  • 4 tsk Zeta vit balsamvinäger 

Örtolja 

  • 40 g pinjenötter 
  • 1 kruka basilika 
  • 1/2 kruka timjan 
  • 1/2 – 1 dl dl Zeta Olivolja 
  • 2 krm salt 
  • 1/2 liten vitlöksklyfta 
  • Svartpeppar, nymald 

Gör så här

Skölj och torka sallaten. Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar.  

Gör örtoljan; Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns vid. Låt svalna. Finfördela nötterna och bladen från basilika och timjan med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt lite olja i taget. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök. 

Hyvla små flagor av parmesanen. 

Fördela salladen på fyra tallrikar tillsammans med jordgubbarna, blåbären och de marinerade kronärtskockorna. Ringla ca 1 tsk vit balsamvinäger över varje salladstallrik. Lägg en halv burrata på salladen och dekorera med lufttorkad skinka. Ringla över örtoljan och strö över parmesanflagorna och pistagenötterna. 

På diluca.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.