Sallad med jordgubbar, burrata och Prosciutto di Parma
4 portioner
Ingredienser
- Späda salladsskott 140 g
- 200 g jordgubbar
- 125 g blåbär
- 50 g saltade pistagenötter
- 2 st Zeta Burrata
- 8 skivor Bonvini Prosciutto di Parma14-16 mån
- 40 g Bertozzi Parmigiano Reggiano 22-24 mån
- Salt och färskmalen svartpeppar
- 4 tsk Zeta vit balsamvinäger
Örtolja
- 40 g pinjenötter
- 1 kruka basilika
- 1/2 kruka timjan
- 1/2 – 1 dl dl Zeta Olivolja
- 2 krm salt
- 1/2 liten vitlöksklyfta
- Svartpeppar, nymald
Gör så här
Skölj och torka sallaten. Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar.
Gör örtoljan; Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns vid. Låt svalna. Finfördela nötterna och bladen från basilika och timjan med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt lite olja i taget. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.
Hyvla små flagor av parmesanen.
Fördela salladen på fyra tallrikar tillsammans med jordgubbarna, blåbären och de marinerade kronärtskockorna. Ringla ca 1 tsk vit balsamvinäger över varje salladstallrik. Lägg en halv burrata på salladen och dekorera med lufttorkad skinka. Ringla över örtoljan och strö över parmesanflagorna och pistagenötterna.