Sallad med jordgubbar, burrata och Prosciutto di Parma

Sallad med jordgubbar, burrata och Prosciutto di Parma 

4 portioner

Ingredienser

  • Späda salladsskott 140 g 
  • 200 g jordgubbar 
  • 125 g blåbär 
  • 50 g saltade pistagenötter 
  • 2 st Zeta Burrata 
  • 8 skivor Bonvini Prosciutto di Parma14-16 mån 
  • 40 g Bertozzi Parmigiano Reggiano 22-24 mån  
  • Salt och färskmalen svartpeppar 
  • 4 tsk Zeta vit balsamvinäger 

Örtolja 

  • 40 g pinjenötter 
  • 1 kruka basilika 
  • 1/2 kruka timjan 
  • 1/2 – 1 dl dl Zeta Olivolja 
  • 2 krm salt 
  • 1/2 liten vitlöksklyfta 
  • Svartpeppar, nymald 

Gör så här

Skölj och torka sallaten. Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar.  

Gör örtoljan; Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns vid. Låt svalna. Finfördela nötterna och bladen från basilika och timjan med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt lite olja i taget. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök. 

Hyvla små flagor av parmesanen. 

Fördela salladen på fyra tallrikar tillsammans med jordgubbarna, blåbären och de marinerade kronärtskockorna. Ringla ca 1 tsk vit balsamvinäger över varje salladstallrik. Lägg en halv burrata på salladen och dekorera med lufttorkad skinka. Ringla över örtoljan och strö över parmesanflagorna och pistagenötterna.