Spaghetti med parmesan och grönsakssås

Spaghetti med parmesan och grönsakssås 

4 portioner

ingredienser

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti 
  • 1 liten gul lök, hackad 
  • 2 vitlöksklyftor hackade 
  • 1 morot, tärnad eller grovriven 
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico 
  • 1 burk finkrossade tomater 
  • 1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad, avrunnen 
  • 1 tsk oregano 
  • 1/2 dl vatten 
  • 1 1/2 dl riven Bertozzi Parmigiano Reggiano 
  • Salt och peppar 
  • Hackad färsk oregano 

Gör så här

Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan utan att de tar färg. Tillsätt tomater, paprika, oregano och vatten. Låt småkoka i 10-15 minuter så att morötterna blir mjuka, salta och peppra. Stavmixa såsen slät. Rör ner osten, späd med lite pastavatten om såsen blir för tjock 

Koka under tiden spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag (spara lite pastavatten) och blanda pastan med såsen, alternativt servera såsen vid sidan om. Strö oregano över och servera. 

Servera med extra Parmigiano Reggiano.