Monini

Företaget grundades 1920 av Zefferino Monini i staden Spoleto i Umbrien och hans plan var att tillverka en fantastisk Extra Vergine olivolja som alla kunde få tag på och de flesta hade råd med.

Monini har nu i tre generationer tillverkat olivoljor, inte bara för den italienska marknaden utan produkterna finns i mer än 70 länder världen över. Det är med stolthet som Di Luca ansvarar distributionen till svenska butiker, storkök och restauranger.

Gruppbild Monini
Gruppbild Monini

Monini är inte bara en olivoljetillverkare bland andra. Man värdesätter tillförlitlighet och äkthet som självklart kommer till uttryck i den höga kvaliteten på olivoljorna. Etiken är också viktig för affärsverksamheten. Ett bevis på detta är den etiska kod man tagit fram som ett verktyg för gott företagande. Idag är det grundarens sonson, som också heter Zefferino, och hans syster Maria Flora som driver Monini vidare i samma anda som farfar. Viktigt för den unga generationen är att driva och lyfta företagets kvalitetsarbete och då menar man kvalitet i alla led, från produktionsteknik, hållbarhet till färdig olja. Allt för en bättre miljö, en bättre värld och maximal transparens för konsumenten.

Monini har även fått många fina utmärkelser för sina oljor genom åren. En av de mest prestigefyllda är den som den amerikanska matsighten Epicurious.com gav Moninis stolthet Granfruttato för bästa olivolja alla kategorier 2021.

Konsumentkontakt Monini