Vicenzi

Vicenzi startades i San Giovanni Lupatoto strax utanför Verona år 1905 där Matilde Vicenzi drev ett litet bageri med konditori och brödbutik.

På 1960-talet, tre generationer senare, blir Giuseppe Vicenzi ansvarig för företaget, och den anläggning som används än idag tas i bruk. Sedan över 20 år är Vicenzis Savoiardo- och Amarettokex marknadsledare i sitt segment i Italien. Efter över 100 år av tradition och passion, med en export till över 50 länder runtom i världen och en produktion på över 65 ton bakverk om dagen, håller Vicenzis produkter fortfarande samma kvalitet som på Matildes tid.

Savoardikexen är de traditionella kex som används i den italienska efterrätten Tiramisu.

Recept Glutenfri Tiramisu

125 g Glutenfria Savoiardo Vicenzovo Ladyfingers

4 äggulor

4 äggvitor

100 g socker

2 frp mascarpone

3 dl kallt kaffe

30 g kakaopulver

Gör så här

Separera äggulor och äggvitor i två skålar.

Vispa äggulorna och sockret tills det blivit en ljus och krämig smet. Vispa sedan ner mascarpone i smeten och se till att osten blandas ut ordentligt.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i mascarponesmeten.

Doppa Glutenfria Savoiardo Vicenzovo Ladyfingers i kallt kaffe.

Varva kaffedoppade kex och smet i en stor form eller i portionsglas. Avsluta med ett lager smet och pudra över kakaopulver. Servera!

Tips! För att göra rätten även laktosfri, kan du använda Zetas laktosfria mascarpone.

Konsumentkontakt Di Luca kundforum