Vicenzi
Vicenzi startades i San Giovanni Lupatoto strax utanför Verona år 1905 där Matilde Vicenzi drev ett litet bageri med konditori och brödbutik.
På 1960-talet, tre generationer senare, blir Giuseppe Vicenzi ansvarig för företaget, och den anläggning som används än idag tas i bruk. Sedan över 20 år är Vicenzis Savoiardo- och Amarettokex marknadsledare i sitt segment i Italien. Efter över 100 år av tradition och passion, med en export till över 50 länder runtom i världen och en produktion på över 65 ton bakverk om dagen, håller Vicenzis produkter fortfarande samma kvalitet som på Matildes tid.
Savoardikexen är de traditionella kex som används i den italienska efterrätten Tiramisu.
Recept Glutenfri Tiramisu
125 g Glutenfria Savoiardo Vicenzovo Ladyfingers
4 äggulor
4 äggvitor
100 g socker
2 frp mascarpone
3 dl kallt kaffe
30 g kakaopulver
Gör så här
Separera äggulor och äggvitor i två skålar.
Vispa äggulorna och sockret tills det blivit en ljus och krämig smet. Vispa sedan ner mascarpone i smeten och se till att osten blandas ut ordentligt.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i mascarponesmeten.
Doppa Glutenfria Savoiardo Vicenzovo Ladyfingers i kallt kaffe.
Varva kaffedoppade kex och smet i en stor form eller i portionsglas. Avsluta med ett lager smet och pudra över kakaopulver. Servera!
Tips! För att göra rätten även laktosfri, kan du använda Zetas laktosfria mascarpone.
Konsumentkontakt Di Luca kundforum