Årets företagare

Familjen Di Luca utsedda till Årets Företagare 2014

Syskonen Paola, Gabriella och Christian Di Luca får utmärkelsen Årets Företagare för att ha tagit över stafettpinnen i familjeföretaget Gruppo Di Luca på ett framgångsrikt sätt. Gruppo Di Luca grundades av Fernando Di Luca och består idag av livsmedelsföretaget Di Luca & Di Luca, med varumärkena Zeta och Delizie, samt vinföretaget Enjoy Wine & Spirits.

Christian och Gabriella Di Luca tar emot priset som Årets Företagare
Christian och Gabriella Di Luca tar emot priset som Årets Företagare – Foto: DI

Hans-Jacob Bonnier, vice vd för Bonnier Business Press, konstaterade efter att ha besökt huvudkontoret, att syskonen är värdiga pristagare och har de egenskaper som krävs av framgångsrika entreprenörer; vilja, engagemang och passion.

– Det är ett fantastiskt erkännande för oss syskon att få ta emot priset Årets Företagare. Vi tycker givetvis att det är viktigt med god försäljning, men det som engagerar oss allra mest är att förmedla vår kärlek till det italienska köket och traditionen att umgås och laga maten tillsammans, fyller syskonen Paola, Gabriella och Christian Di Luca, i varandras meningar.

Årets Företagare är instiftat av familjen Bonnier för 27 år sedan, på Albert Bonniers 80-årsdag, i syfte att uppmuntra entreprenörskap. Fredagen den 16 maj hölls en prisceremoni på Bonniers villa Nedre Manilla och på plats var även fjolårsvinnarna från Ullared.

Läs mer om utmärkelsen och Familjen som är Årets Företagare på di.se.