Årets leverantör 2017

Under Dagligvarugalan i går utsågs familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta till Årets leverantör 2017. Det prestigefyllda priset delades ut i Stockholms stadshus där hela branschen fanns på plats under torsdagskvällen den 22 september.

För att bli utsedd till Årets leverantör ställs höga krav. Företaget måste i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för butiken eller butikskedjan. Det kan handla om såväl sortiment, service, teknik eller annat som påtagligt ökat butikens värde för kunder och/eller personal.

-Priset som Årets leverantör känns extra roligt att få då det skapats för att stimulera samarbeten i handelns alla led. Dessutom vägs graden av innovation samt utveckling av sortiment och metoder in. Det är något som vi alltid arbetat väldigt intensivt med inom företaget så det gör oss både glada och stolta, säger Christian Di Luca, VD på Di Luca & Di Luca.

Di Luca & Di Luca är ett familjeföretag med rötterna i Medelhavet och Italien. I mer än fyrtio år har grundaren, Fernando Di Luca, förmedlat medelhavsmatens alla goda smaker och fantastiska hälsoegenskaper till svenskarna. Numera drivs företaget vidare av de tre barnen Christian, Gabriella och Paola.

– Att vi säljer hälsosamma medelhavsprodukter av hög och jämn kvalitet, alltid försöker inspirera och sprida matglädje samt har ett nära samarbete med säljorganisationen och matinspiratörerna från Sales Support, har säkert bidragit till att vi blir utsedda till Årets leverantör, avslutar Christian Di Luca.

Juryns motivering:

En leverantör som med sitt uthålliga entreprenörskap och innovationsförmåga har med sin närvaro i butik och starka produkter påtagligt drivit sin kategori och ökat försäljningen i butik. Det här är en leverantör som lyckas kombinera storskaligt tänkande med lokal kunskapsöverföring.

För mer information kontakta gärna:

Christian Di Luca, VD Di Luca & Di Luca, 08-55694103, christian.diluca@diluca.se

Elisabeth Askefalk, PR- och informationsansvarig, 08-55694210, elisabeth.askefalk@diluca.se